مهندسی فناوری معماری طراحی و نوسازی بافت های فرسوده
در مقطع کارشناسی
فرسودگی یکی از مهم ترین مسائل مربوط به فضای شهری است که باعث بی سازمانی، عدم تعادل ، عدم تناسب و بی قوارگی آنها می شود. در ارزیابی تعاریف رسمی بافت فرسوده در طرح جامع تهران در سال 1385، بافت فرسوده، محدود های آسیب پذیر شهر در برابر مخاطرات طبیعی به ویژه زلزله است که نیازمند برنامه ریزی و مداخله هماهنگ برای سامان یابی است. طبق شاخص های مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری، وسعت پهنه های ناپایدار شهری در تهران 14792 هکتار بوده که تنها 3268 هکتار آن به دلیل هر سه شرط فرسودگی (ناپایداری، نفوذ ناپذیری، ریزدانگی) به عنوان بافت فرسوده مصوب شده و نیازمند مداخله هماهنگ و جدی است.
ویژگی خاص بافتهای فرسوده شهری، نیازمند آن است که معماری که برای طراحی در این فضاها دست به اقدام می زند، با جمیع جوانب مسائل این مناطق به صورت خاص آشنا باشد. بدیهی است که بافت های فرسوده ، اقتضائاتی متفاوت با بافت های جدید شهری دارند. لذا کارشناسان معماری برای طراحی در این زمینه، فاقد بینش لازم می باشند.
قابلیت ها و توانمندی های فنی فارغ التحصیلان:
الف- توانایی شناخت بافت های فرسوده
ب- توانایی آسیب شناسی کالبدی بافت های فرسوده شهری
ت- توانایی منطبق کردن دیدگاه های مرتبط با مسائل شهری و شهرسازی در طراحی معماری
ث- شناخت طرح های بالا دستی و ضوابط مرتبط و ارائه طرح براساس آنها
ج- توانایی ارائه طرح معماری برای بافت فرسوده با در نظر گرفتن جمیع جوانب توسعه پایدار ( مسائل مربوط به سازه، مصالح، مدیریت و بازیافت پسماند، بهینه سازی مصرف انرژی، هویت مندی تمامی عناصر سکونت گاه ، بستر فرهنگی و….)
مشاغل قابل احراز:
- کارشناس دفاتر فنی، سازمان نوسازی و به سازی
- طراح و کارشناس دفاتر مهندسین مشاور
- کارشناس امور فنی و اجرایی بخش عمرانی سازمان های مربوطه (شامل وزارت راه و شهرسازی، شهرداری ها، سازمان های نوسازی و به سازی بافت فرسوده، سازمان تحقیقات مسکن، سازمان میراث فرهنگی و ….)
- کارشناس معاونت سازمان نوسازی و به سازی
ضوابط و شرایط پذیرش دانشجو:
- دارا بودن مدرک کاردانی در رشته و گرایش های معماری و شهرسازی و نقشه کشی معماری
تبصره: قبول شدگانی که مدرک تحصیلی آنان منطبق نمی باشد، ملزم به گذارندن دروس جبرانی می باشند.
- قبولی در سازمان سنجش
دروسی که در این رشته می خوانید: